Placeholder Picture

Op de roze wolk

<< terug naar weekoverzicht

Week 34

Placeholder Picture

Waar wil je bevallen?

Pijnbestrijding tijdens de bevalling, is een thema waar zwangere vrouwen vooraf over moeten hebben nagedacht. Wil de moeder geheel natuurlijk bevallen, of wil zij iets tegen de pijn als het allemaal teveel wordt? Wanneer er gebruik gemaakt wordt van medische pijnbestrijding, dan zal er wel in het ziekenhuis bevallen moeten worden.
Veel zwangere vrouwen vinden de bevalling spannend, belangrijk is dat deze spanning zo weinig mogelijk aanwezig is tijdens de bevalling zelf. Spanning versterkt namelijk de pijn die de moeder voelt tijdens de bevalling: adrenaline remt de oxytocine. 

Oxytocine heet ook wel het knuffelhormoon en daarvan wil je zoveel mogelijk tijdens je bevalling. Een cursus hypnobirthing kan helpen spanningen te ontnemen.

Opnieuw wordt aanbevolen om te bedenken waar de moeder wilt gaan bevallen en daarnaast ook hoe de moeder wilt bevallen. Dit kan bijvoorbeeld in bad, op de baarkruk of gewoon op bed. Ook kan de moeder nu goed met de partner bespreken hoe hij haar kan begeleiden. Er kan ook besloten worden om de hulp van een bevallingscoach in te roepen